Vejen frem til Janani Yoga

Vejen frem til Janani Yoga

Har du lyst til at lære mig lidt bedre at kende? I denne artikel skriver jeg lidt om, hvordan jeg er kommet til det punkt i dag, hvor jeg med stor stolthed underviser under navnet Janani Yoga.

Min vej frem til Janani Yoga

Jeg har altid været fascineret af kroppen, dens kunnen og dens urviden. Da jeg har danset siden jeg var 5 år, lå det nært, at det også var den vej jeg ville gå professionelt. Under min uddannelse til danserinde i Berlin, fik jeg lært min krop endnu bedre at kende. Jeg fik lov at nørde forskellige teknikker, som kunne bringe mig videre i min kropslige søgen og dygtiggørelse.

 

Men det at være danser er godt nok hårdt – både for krop og sjæl. Det er en evig konkurrence, med dig selv, med tiden, med dine kollegaer og med vidt fremmede. Det er en kamp om basis forsørgelse, værdsættelse og godt arbejdsklima. Og ja, i længden, havde jeg ikke fået børn i mellemtiden, tror jeg, jeg ville været steget af hesten uanset hvad.

 

Men inden det kom så langt, fik jeg mulighed for at uddanne mig som yogalærer. Min tilgang til uddannelsen var, at jeg som udgangspunkt ville bruge min lærte viden til egen praksis og faktisk slet ikke undervise. Men et lille spir blev plantet og denne dejlige yoga-følelse, ville jeg bare så gerne dele med andre!

Min yoga begynder at tage form

Når jeg selv har udformet mine yogahold, har det altid været for en afgrænset gruppe. Mit allerførste hold jeg startede op, var for hørehæmmede. Det kom sig af, at jeg kunne se hvad min mor, som selv er hørehæmmet, gik og bøvlede med. Jeg har selvfølgelig også undervist helt “normale” yoga timer, hvilket også er rigtig befriende og lærerigt.

 

Jeg gik med drømmen om, at min mand og jeg skulle påbegynde en udvidelse af familien. Her satte tanken om, at undervise i gravidyoga, sig virkelig fast. Det blev til rigtig, rigtig mange timers videreuddannelse inden for yogaens verden, kvindekroppen og anatomi.

 

Inden jeg dog var så langt, fødte jeg min søn. Det blev til et akut kejsersnit, hvilket førte til mit helt særlige hold for kvinder, der som jeg, også havde født ved kejsersnit. Kort efter afsluttede jeg min (første) uddannelse og begyndte at undervise gravidyoga.

Jeg er hjemme!

Jeg tror det er første gang, at jeg virkelig har følt, at det som jeg laver, er så meningsfuldt og værdifuldt. At få lov til at guide kvinder igennem, en helt fantastisk og livsændrende tid. Hvilken en ære! Jeg har dygtiggjort mig inden for gravid- og efterfødselsyoga, og det er det her mit hjerte brænder for.

 

Jeg underviser med lidenskab, medfølelse og tålmodighed og er stolt og glad for det jeg har bygget til. Med flere uddannelser i ryggen underviser jeg nu helt fra ønsket om børn. Jeg underviser kvinder med børn op til 3 år, med fokus på deres nye dejlige moderkroppe og derefter familieyoga, hvor forældre og barn udøver yoga sammen.

 

Det, at undervise børn, er en helt naturlig del af mig og mit virke. Jeg har været med til at hjælpe og undervise på børnehold, siden jeg selv var et barn. Derfor underviser jeg med stor glæde børneyoga, som udgangspunkt i institutioner, da jeg elsker det supplement jeg kan tilbyde der.

Hvad jeg bliver drevet af

Det er faktisk meget simpelt: dig! Jeg bliver drevet af, at få lov til at give ud af den viden jeg har tillært mig. At give værktøjer, som kan hjælpe dig, lige der hvor du er. At give dig selvtillid, styrke til at tro på dig selv og styrke til at sige fra.

 

Jeg bliver så glad, når mine deltagere fortæller om den empowerment de har følt ved deres fødsel. Hvor stolte de fortæller, at deres læge eller fysio er imponeret over deres bækkenbund. Eller, når det er, de små sejre i hverdagen som: “jeg tillod mig at gøre dit eller dat for mig selv”.

 

Jeg bliver drevet af kvindekroppens helt unikke evne til at bære og føde et barn. Af måden den heler på efter sådanne voldsomme forandringer. Og ikke mindst den styrke disse kvinder har. At få lov til at være en lille del af denne sårbare tid, giver mig motivation til altid at gøre mit allerbedste.

Yoga skræddersyet til kommende, nye og erfarende mødre!

Her kan du finde de forskellige tilbud ved Janani Yoga

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *