Om Katrine

Min historie - det at bevæge sig er at leve

Jeg er født og opvokset i Roskilde. Som 4-årig blev jeg sendt til dans, og her startede mit eventyr, hvor kroppen og det at bevæge sig, blev mit livsværk. Som barn og i min ungdom dansede jeg ved mange nationale og internationale konkurrencer og elskede dette adrenalinkick. Det blev til mange titler som dansk mester, og et par som verdensmester.

 

Jeg afsluttede min gymnasiale uddannelse og drog på Gerlev Idrætshøjskole i et år, hvor jeg blev mødt med mange nye synspunkter og værdier. Også her var det dansen der trak og jeg fik forståelse for kunsten på en hel anden måde, end den jeg havde fået gennem min danseskole.

 

Dette førte til et videre danse år på Stepz danseuddannelse i København, som blev efterfulgt af en 3-årig uddannelse inden for moderne scenedans i Berlin. Med en flytning i 2008 til den tyske hovedstad, var jeg nu klar til et nyt kapitel i mit liv.

Jeg gennemførte min uddannelse og var klar til at møde alle de udfordringer der nu må være, når man starter som nyudklækket selvstændig danserinde. Jeg var så heldig, kun få måneder efter, at stå med min første kontrakt i hånden til en opera på Operaen i Köln. Derefter havde jeg flere gæste jobs rundt om på teatre og operaer i Tyskland, men arbejdede også i den frie scene og med egne projekter. Gennem disse år vedholdte jeg faste undervisningshold i Berlin for børn, unge og voksne.

 

Det blev til megen rejseri og flyvskhed og jeg havde brug for at få fødderne godt placeret på jorden igen og finde mig selv. Derfor startede jeg på min første yogauddannelse i 2016 hos Stefan Datt, Lernen in Bewegung, e.V.

I min først graviditet blev det mig bevidst, at jeg gerne ville arbejde med kvinder der undergår denne gevaldige transformation – det at skabe en familie. Efter min fødsel uddannede jeg mig til gravid yogalærer og siden der er der kommet endnu flere uddannelser til, primært hos YogaCircle Berlin Academy.

 

Med endt uddannelse inden for præ- og postnatal yoga begyndte jeg primært at undervise i disse hold. I 2017, efter min egen fødsel endte i et kejsersnit, oprettede jeg et yogahold for kvinder der også havde født ved kejsersnit. Dette er sådan et berigende hold, og til dags dato et af mine yndlingshold.

 

Min yogaerfaring og mit yogahjerte ligger derudover i familieyoga og børneyoga. Således kan jeg følge en kvinde og en familie, fra ønsket om børn, til barnet er omkring de 10 år. Det er den største gave at få lov at være med på sådan en rejse.

Igennem det at være blevet mor, tre gange for at være præcis, har jeg fundet stor glæde og tryghed i det at bære mine børn, fra helt spæde, til de selv ikke vil mere. Jeg elsker det, og kan ikke forestille mig nogen anden måde at mærke denne tryghed og kærlighed på finere vis på. Derfor har jeg endvidere uddannet mig til slyngevejleder ved en af de største skoler i Tyskland, ClauWi.

 

I 2021 kunne jeg med stor stolthed tilbyde mine yogahold over den offentlige sundhedsforsikring i Tyskland. Jeg havde kæmpet hårdt for at nå dette mål. Videreuddannelse gennem hele min anden graviditet, samt mit arbejde og undervise 200 praktiske timer (en af betingelserne for at kunne blive optaget i sygeforsikringen) efter endt uddannelse, – med et spædbarn og corona-lockdown der nærmest gjorde det umuligt, for derefter at skulle igennem den tyske bureaukratiske mølle. Men det lykkedes.

Jeg havde præcist arbejdet én uge med disse nye spændende hold, online pga. corona, da jeg stod med en positiv graviditetstest i hånden. Min store drøm og alle mine anstrengelser skulle vise sig ikke helt at lande, som jeg havde forventet. På grund af corona og de svære forhold, den massive lockdown og børn der ikke måtte komme i institution, faldt beslutningen på at jeg skulle stoppe med at arbejde, og vi som familie ville flytte til Danmark i løbet af det første halvår af 2022.

 

Så her er jeg, klar til at undervise dig som ønsker at blive gravid, er gravid, eller har et barn. Jeg er også klar til at videregive den tryghed, det kan give at bære sit barn, til viklekonsultationer eller workshops. Og jeg glæder mig! Jeg håber I vil tage godt imod mig.

Mine uddannelser